Dichter bij jezelf


Hoe werkt het?


Zelfvertrouwen

Veel mensen hebben diep van binnen het idee niet goed genoeg te zijn. Wat we zien op tv, in bladen en op internet lijkt ons daarin te bevestigen. Het kan altijd beter, meer, sneller, perfecter, foutlozer. De werkdruk moet almaar hoger en thuis moet het ook allemaal op rolletjes lopen, terwijl we ook moeten zorgen dat we er goed en strak uitzien. We vergelijken onszelf met anderen waarvan we denken dat ze het beter voor elkaar hebben dan wij. We durven onszelf niet echt te laten zien uit angst voor wat anderen van ons zullen denken.

Als je langere tijd zo leeft, kun je klachten ontwikkelen of merken dat je niet lekker in je vel zit. Je gaat misschien continu over je eigen grenzen, voelt je steeds tekortschieten, kunt je eenzaam, gestrest of gefrustreerd voelen of merken dat je je gewoon over de hele linie niet gelukkig voelt. Ook kun je last hebben van passiviteit, gevoelens van depressie of zelfs burnout.

Als je hier iets aan wilt doen, wil ik je daar graag bij begeleiden. Zodat je kunt leven zoals je leven bedoeld is.
Immers, als je jezelf helemaal kunt accepteren, met al je sterkere en minder sterke kanten die je nu eenmaal hebt, kun je helemaal leven. Je kunt blij zijn met de mooie kanten en omgaan met tegenslag. Natuurlijk kun je verdrietig, teleurgesteld of boos zijn - want tegenslag hoort nou eenmaal bij het leven. Maar het hoeft je niet meer langere tijd te verlammen en de levenslust te ontnemen.
Als je die staat van zelfacceptatie hebt bereikt zul je meteen merken dat je meer energie en zin krijgt om je in te zetten voor wat jij belangrijk vindt en ga je over de hele linie beter functioneren. Je ervaart meer vrijheid en ruimte om te doen wat bij jou past. En als je dat doet wat bij je past, voel je je niet alleen zelf prettiger, maar kun je ook meer voor anderen betekenen.

Jezelf zijn is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. We voelen soms druk, blokkades, schaamte, stress of onzekerheid, of onze diepere overtuiging dat we niet goed genoeg zijn blijft ons in de weg zitten. Deze belemmeringen kun je opruimen, en daarbij kan een coach of therapeut je helpen. True Me Coaching is hierin gespecialiseerd.
Wil je meer weten, lees dan hier verder over mijn werkwijze.