Headerimage_Zonsopgang.jpg

"Het beste wat je kunt worden is jezelf."


True Me


Relatietherapie

Als je relatie in zwaar weer zit, heeft dat impact op zo'n beetje alle aspecten van je leven en op de mensen om je heen. Natuurlijk kun je scheiden, maar steeds meer mensen realiseren zich hoezeer het de moeite waard is om ervoor te vechten en nemen daarom een relatietherapeut in de arm.
Hoe fijn is het als je (weer) met liefde samen kunt zijn, elkaar begrijpen, zien en gezien worden, horen en gehoord worden, plezier hebben. Is de liefde goed, dan gaat het ineens op alle vlakken beter en kun je alles aan! Je krijgt er weer nieuwe energie van.

Uitgangspunten

Als een stel bij me komt om aan hun relatie te werken zie ik dat als één gezamenlijk doel. Jullie gaan samen aan de slag en ik sta jullie daarin bij, als expert en neutrale buitenstaander.
Tijdens de sessies vind ik het belangrijk er voor te zorgen dat je allebei evenveel gezien en gehoord wordt, zonder oordeel (we zijn immers allemaal mensen, niets menselijks is ons vreemd).

Positieve bijwerking

Een positieve bijwerking is vaak dat je ook jezelf beter gaat begrijpen. Wellicht voel je eerst vooral boosheid of frustratie gericht op de ander en kun je precies aangeven wat hij of zij verkeerd gedaan heeft. Of je voelt juist helemaal niets, alsof je van binnen versteend of bevroren bent.
Die heftige emoties (of juist de afwezigheid van emotie) zijn een teken dat je je van binnen gekwetst voelt en/of een onvervulde behoefte hebt.

Soms weet je niet bewust waarin jij gekwetst bent en waar je behoefte aan hebt. En als je dat weet, hoe maak je dat dan duidelijk aan de ander op een constructieve, positieve manier, zonder dat dat meteen tot nieuwe ruzies leidt?

Werkwijze

Ik combineer de methoden van Sue Johnson (EFT) en Marshall Rosenberg (Verbindende Communicatie) met inzichten en oefeningen uit de Transactionele Analyse (egoposities). Maar net zo belangrijk als deze beproefde technieken vind ik medemenselijkheid, compassie en humor!

Nieuwe ervaringen

Behalve het oplossen en helen van pijnpunten in de relatie vind ik het belangrijk dat er ook gewerkt wordt aan het creëren van nieuwe, leuke ervaringen. Wat was er ook alweer zo leuk aan de ander? Waarom ben je op hem/haar gevallen? En hoe kun je het nu opnieuw leuk maken, samen plezier hebben?