Headerimage_regenboog.jpg

Dichter bij jezelf


Hoe werkt het?


Hoe werkt het?

Het begint allemaal met een gesprek. Ik luister naar je en stel vragen. Die vragen prikkelen je om op een andere manier naar dingen te kijken. Daarnaast helpen ook andere technieken je om 'out of the box' te gaan zoals bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen, visualisaties, schrijfopdrachten, tekensessies, wandelsessies, fysieke oefeningen of zelfs hypnotherapie. Afhankelijk van jouw doelen en persoonlijkheid kiezen we de methoden die daar op dat moment het best bij passen.

Hoe ziet een traject eruit?

Een gemiddeld coachingstraject duurt zo'n 4 tot 8 sessies. Bij integratieve psychotherapie, waarbij er dieperliggende issues worden behandeld, zijn dat er meer, denk aan gemiddeld 10 a 12 sessies.
De eerste ontmoeting is het intakegesprek. Daarin kijk je of het klikt en formuleer je de kern van je coachingsvraag. Je stelt in dat gesprek ook je doelen: wat wil je bereiken en wanneer is het traject voor jou geslaagd? Wees niet bang als je dit niet meteen weet, het gesprek helpt je deze antwoorden te vinden.
Tijdens de intake maken we een inschatting van het aantal sessies dat je nodig denkt te hebben. De ervaring leert dat je al vanaf de eerste sessie op een heel andere manier naar jezelf gaat kijken en dat je al na een paar sessies resultaten bij jezelf begint te zien.
Om je resultaten te verdiepen en te laten beklijven, zijn er uiteraard meer sessies nodig. Wezenlijke verandering is meestal een proces dat gedurende een langere periode je aandacht nodig heeft en waarbij je soms te maken krijgt met vallen en opstaan.